الگوریتم گوگل چیست و تاثیر آن بر سئو سایت

خدمات سئو از مهم‌ترین راه‌کارهایی است که به بالا رفتن رتبه سایت در نتایج موتور جست‌وجو کمک می‌کند. با وجود بیش از ۲ میلیارد وب‌سایت در سراسر جهان و حدود ۲ تریلیون جست‌وجو در هر سال، طبیعتا گوگل روش‌ها و الگوریتم‌های پیچده‌ای را در نظر گرفته که با به‌کارگیری آن‌ها می‌تواند اطلاعات مورد نیاز کاربران را در اختیارشان قرار دهد. در این مطلب، قصد داریم درباره الگوریتم جست‌وجوی گوگل صحبت کرده و تاثیر آن را بر سئو سایت بررسی کنیم. پیشنهاد می‌کنیم با ما همراه باشید.

الگوریتم جست‌وجوی گوگل چیست؟

این روزها تولید محتوا سایت براساس الگوریتم جست‌وجوی گوگل انجام می‌گیرد. این الگوریتم مجموعه‌ای از انواع فرآیندهایی است که پیدا کردن مرتبط‌ترین و مناسب‌ترین محتوای مطابق با پرسش کاربران را برای گوگل امکان‌پذیر می‌کند.

با کمک این الگوریتم‌ها، مطالب رتبه‌بندی شده و ارتباط آن‌ها با عبارات کلیدی مورد نظر کاربران سنجیده می‌شود. لازم است بدانید، فرآیندهای یاد شده به‌صورت دائمی ترکیبات نامتناهی جست‌وجوی کاربران را رصد کرده و بر همان مبنا به‌روزرسانی می‌شوند.

هدف گوگل از به‌کارگیری این الگوریتم‌ها آن است که پاسخی دقیق و درست را در سریع‌ترین زمان ممکن در اختیار کاربران قرار دهد. گوگل درباره الگوریتم‌های خود توضیح زیادی نمی‌دهد؛ چرا که احتمالا نمی‌خواهد وب‌سایت‌ها از این موضوع سوء استفاده کرده و با روش‌های دور زدن آن‌ها آشنایی یابند. با این حال، این نکته واضح است که رتبه‌بندی نتایج جست‌وجو براساس عملکردهای زیر تعیین می‌شوند:

  • معنا و هدف جست‌وجو
  • میزان ارتباط سایت با جست‌وجوی مربوطه
  • کیفیت محتوای سایت
  • قابلیت استفاده ازمحتوای صفحه مورد نظر
  • ارتباط محتوای سایت با جست‌وجوی مورد نظر
  • تنظیمات فردی نظیر موقعیت مکانی، جست‌وجوهای پیشین و سایر تنظیمات اعمال شده در حساب کاربری گوگل

برخی از الگوریتم‌های گوگل اسامی جالبی دارند. از این جمله، می‌توان به پنگوئن، پاندا، گورخر، مرغ مگس‌خوار و کبوتر اشاره کرد. این‌ها تنها چند نمونه از الگوریتم‌های تاثیرگذاری هستند که خدمات سئو را به شکل چشمگیری تغییر داده‌اند. با وجود این همه تنوع، خدمات سئو از ترفندها و تاکتیک‌های گوناگونی تبعیت کرده و نمی‌توان هیچ‌یک از راه‌کارهای آن را به‌عنوان یک نسخه واحد به همه تجویز کرد. این به معنای آن است که ارائه این خدمات به بهترین شکل ممکن، نیازمند به‌کارگیری استراتژی‌های متفاوت و مطابق با شرایط منحصر به‌فرد وب‌سایت‌های مختلف است.

الگوریتم گوگل چیست و تاثیر آن بر سئو سایت
الگوریتم گوگل چیست و تاثیر آن بر سئو سایت

رابطه خدمات سئو با الگوریتم‌های گوگل

بسیاری از افراد، خدمات سئو را تنها جاگذاری مبالغه‌آمیز تعدادی کلمه یا عبارت کلیدی در محتوایی بی‌معنا می‌پندارند. خوب است بدانید، گوگل ترفندهای به‌کار رفته برای فریب خود را شناسایی کرده و برای جلوگیری از تقلب، این قبیل وب‌سایت‌ها را جریمه می‌کند. در واقع، استفاده مکرر از عبارات و کلمات کلیدی در جای نادرست و به‌کارگیری هر استراتژی فریبکارانه دیگری توسط گوگل شناسایی شده و موجب حذف طولانی‌مدت وب‌سایت از فهرست نتایج جست‌وجو خواهد شد.

این‌جا است که الگوریتم‌های گوگل بیش از پیش اهمیت پیدا می‌کنند. چرا که تشخیص کیفیت تولید محتوا سایت، دنبال کردن آدرس صفحات وب، خزش (Crawl)، ایندکس، رتبه‌بندی، شناسایی منظور کاربر برمبنای سابقه جست‌وجو، بررسی حافظه مرورگرها و همچنین، مشخصات خود کاربر و موقعیت جغرافیایی او همگی فرآیندهایی هستند که با کمک الگوریتم‌های گوگل و براساس آن‌ها انجام می‌گیرند.

با کمک این برنامه‌های پیچیده، به‌محض آن‌که عبارتی را در نوار جست‌وجو تایپ می‌کنید فهرستی از مطالب مرتبط در مقابل شما نمایان می‌شود. در عین حال، همین فرآیندها هستند که جایگاه وب‌سایت شما را در نتایج جست‌وجو تعیین می‌کنند.

بخش‌های مختلف سئو

بهبود رتبه‌بندی سایت از طریق خدمات سئو به ۲ بخش اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. این بخش‌ها عبارتند از:

سئو داخلی (SEO On Page)

سئو داخلی سایت عبارت از کلیه تکنیک‌ها و روش‌هایی است که در داخل سایت و با هدف ارائه محتوایی بهینه‌سازی شده و قابل درک برای گوگل و همچنین، بهبود تجربه کاربری انجام می‌شود. این امر با استفاده از تولید محتوا سایت به حرفه‌ای‌ترین شکل ممکن و همچنین، ارائه تجربه کاربری مطلوب امکان‌پذیر است.

سئو خارجی (SEO Off Page)

سئو خارجی سایت عبارت از کلیه استراتژی‌هایی است که در فضای وب و با هدف ساده‌سازی دسترسی گوگل به سایت و تاثیرگذاری بیش‌تر محتوای سایت بر گوگل انجام می‌گیرد. حاصل این امر بر رفتار کاربران در رابطه با وب‌سایت نیز اثر می‌گذارد. جالب است بدانید، رفتار کاربران در ارتباط با سایت مورد نظر نیز توسط الگوریتم‌های گوگل بررسی شده و مجموع عوامل یاد شده بر رتبه‌بندی سایت تاثیر می‌گذارند.

 

اصلی‌ترین معیارهای گوگل برای رتبه‌بندی سایت

در مجموع، اصلی‌ترین معیارهای الگوریتم‌های گوگل برای رتبه‌بندی سایت‌ها عبارتند از:

  • تولید محتوا سایت با رعایت برخی نکات اساسی نظیر به‌کارگیری واژه‌های کلیدی در مکان‌های مناسب
  • ارائه محتوایی با کیفیت و قابل استناد
  • به‌روزرسانی محتوای سایت به‌صورت منظم
  • رسیدگی به شرایط فنی وب‌سایت و سرعت آن – (هاست با کیفیت وردپرس)
  • سازگاری وب‌سایت با تلفن همراه و دسکتاپ
  • تعداد لینک‌های ارگانیک به صفحه
  • خدمات سئو، کلید دستیابی به قلب گوگل

گوگل با استفاده از برخی ربات‌های پیشرفته به‌صورت منظم محتواهای به‌روزرسانی شده را بررسی کرده و نکات مختلفی را در آن‌ها بررسی می‌کند. از مهم‌ترین این موارد می‌توان به مناسب بودن تعداد عبارات و واژگان کلیدی به‌کار رفته، محل صحیح جاگذاری و پراکندگی درست آن‌ها، تعداد لینک‌های ارگانیک موجود در صفحه و کلمات کلیدی مرتبط اشاره کرد.

سخن آخر

با توجه به آن‌چه گفته شد، سئوی داخلی و خارجی سایت را می‌توان از مهم‌ترین و موثرترین مواردی دانست که رضایت الگوریتم‌های گوگل را جلب کرده و رتبه‌بندی وب‌سایت را ارتقا می‌دهند. طبیعتا دریافت بهترین نوع خدمات سئو تنها از طریق مراجعه به معتبرترین وب‌سایت‌های فعال در این زمینه امکان‌پذیر است. به خاطر داشته باشید، با توجه به افزایش روزافزون تعداد وب‌سایت‌ها و محتواهای به‌روزرسانی شده، کسب رتبه بالا در فهرست نتایج گوگل نیازمند به‌کارگیری روش‌های پیچیده و هم‌سویی با الگوریتم‌های موتور جست‌وجو است. برای دستیابی به مخاطبان بیش‌تر و دیده شدن در فضای وب کافی است سئو سایت خود را به کارشناسان ماهر این شرکت بسپارید.

 

هم اکنون میتوانید برای مشاوره رایگان جهت ساخت و طراحی وبسایت های تبلیغاتی و دایرکتوری با توسعه دهنده لوتوس در تماس باشید .

5/5 - (5 امتیاز)

میلاد عباسی

میلاد عباسی هستم کارشناس مهندسی فناوری اطلاعات و مدیر توسعه دهنده لوتوس، دارای بیش از 14 سال سابقه کار در زمینه تولید، طراحی و برنامه نویسی تحت وب مبتنی بر پلتفرم های چندگانه و مختلف. همیشه یادت باشه "حتما یه راهی هست ! "

اگر ساکن ایران هستید برای عضویت در شبکه های اجتماعی زیر تحـریم شکــن خود را روشن کنید !

ارسال دیدگاه

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 1
  • انتشار یافته: ۰